Probleme rezolvate la Matematica si Informatica http://www.webmateinfo.com/ Probleme rezolvate la Matematica si Informatica <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 5-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/5 Determina restul impartirii numarului x la 59. Unde x=1*2*3*4*....*100+2017

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 5-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/5 Sa se calculeze 7+8+9+...2017-6-8-10-...-2016

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 Afla valoarea lui a, b, c, stiind ca suma lor este 7267, iar a+b =3223 si b+c = 1832

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 Intr-o luna, 3 zile de duminica au cazut in zilele cu numere pare. In ce zi a saptamanii a cazut data de 26 din acea luna?

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 Un teren de forma dreptunghiulara a fost inconjurat cu un gard lung de 904 metri.Latimea sa este cu 2 metri mai mare decat un sfert din lungime. Te ... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 Afla ce lipseste din fiecare operatie pentru ca relatiile sa fie adevarate.

1 kg= 60 dag+? hg

1 kg = 3 hg+ ? dag

1 kg= 500 g+? ... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 Formulati cate o problema cu ajutorul datelor din fiecare coloana a tabelului.

Cantitate avuta

9 ... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 In bazinul de inot s-au pus timp de 5 zile, cate 26 hl de apa in fiecare zi, iar in urmatoarele 5 zile cate 50 dal. Cati kilolitri de apa s-au pus ... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 Un teren are forma de romb. Stiind ca de jur imprejur sunt fixati 40 de stalpi, la distanta de 2 m unul de celalalt, afla lungimea unei laturi a ro ... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 9-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/9 Sa se calculeaza:

a) sin14+sin194?

b) sin179+cos179-sin1+cos1

... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 5-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/5 Desenează un cerc si doua diametre care sa formeze un unghi drept. Ce figura determina capetele celor doua diametre si de ce ?

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 2-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/2 Maria are jumatate din varsta surori sale Teodora si un sfert din varsta mamei. Cati ani are mama daca Teodora are 8 ani?

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 5-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/5 Aflati aria unui dreptunghi daca: perimetrul este de 36 centimetri ,iar latimea reprezinta 2/7 din lungime. 

 

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 Un numar este cu 118 mai mare decat altul. Impartand numarul cel mare la cel mic obtinem catul 3 si restul 18. Afla cele 2 numere.

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 7-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/7 In triiunghiul ABC dreptunghic in A. Se cunosc AB=5cm si AC=5 radical(3)cm. Sa se rezolve acest triunghi.

... ]]>