Probleme rezolvate la Matematica si Informatica http://www.webmateinfo.com/ Probleme rezolvate la Matematica si Informatica <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 2-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/2 Sa se formuleze un enut de problema pentru urmatoarea rezolvare: 16+16 impartit la 2

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 Determina toate numerele naturale diferite de zero, care impartite la 8 dau catul egal cu restul.

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 Numerele naturale a si b dau prin impartire la 5 resturile 4, respectiv 3. Ce rest obtinem la impartirea lui a+b la 5?

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 Suma dintre jumatatea si dublul unui numar este 465. Afla care este numarul.

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 Maria a primit o punga cu bulbi de lalele. In aceeasi zi, ea a pregatit un loc in gradina pentru a planta bulbii. Maria a gandit asfel:Daca as plan ... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 Intr-o clasa numarul baietilor este de patru ori mai mare decat numarul fetelor. Daca se ia patru baieti si patru fete, atunci numarul baietilor es ... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 Maia sa gandit la un numar. Il inmulteste cu 2, apoi adauga 10, dupa care rezultatul il imparte la 4 si mai adauga 5. Rezultatul obtinut este 15. L ... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 2-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/2 8 ilustrate costa 40lei. Cate ilustrate de acelasi fel costa 25lei?

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 8-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/8 Triunghiul echilateral ABC, cu AB = 12cm, are latura BC situata in planul alpha ,iar D este proiectia lui A pe alpha , Stiind ca masura lui BDC est ... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 1-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/1 Un grup de baieti de clasa 1 trece in sir indian pe un pod. Radu observa ca, numarand din fata, el este al cincilea, iar daca ar numara din spate, ... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 7-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/7 Se stie ca triunghiul ABC~ (asemenea) cu triunghiul DEF, AB=6 cm, BC=8cm, CA=11 cm, DE=4cm. Sa se determine perimetrul triunghiului DEF

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 Personalul unei gradinite a cumparat 3 mingi si 4 masinute, pentru care a platit 146 de lei .Dupa un timp, s-au mai cumparat la acelasi pret 3 ming ... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 O livada de pomi are 227 randuri cu cate 45 de pomi. Din acestia, 270 sunt ciresi, iar restul, in numar egal: visini, piersici si gutui. Cati meri ... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 6-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/6 Daca 5/X=3/Y,  Aflati 2(Y-X)/3(X-Y)

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 La un concurs de matematica se acorda 6 puncte pentru o problema rezolvata corect si se scad 3 puncte pentru o problema gresita. Un elev a rezolvat ... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 3-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/3 La suma numerelor 2155 si114 adauga catul dintre produsul numerelor 3 si 9 si diferenta numerelor 100 si 91. Aranjatile apoi intr-un singur exercit ... ]]> <![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 1-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/1 Intr un sac sunt mingi mari si mici albe si rosii.Mingi albe mari si mici sunt 10. Mingi rosii mari sunt 4.
a) Cate mingi rosii mici sunt dac ... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 4-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/4 5 stilouri si 4 penare costa 170 lei, iar 4 stilouri si 6 penare costa 206 lei. Cat costa un stilou si un penar

... ]]>
<![CDATA[ Problema rezolvata - clasa a 3-a ]]> http://www.webmateinfo.com/msolving/clasa/3 Daca impartim un numar la 9 si la rezultat adaugam 35, obtinem jumatatea numarului dat. Care este numarul?

... ]]>